Обласний семінар директорів бібліотек

На виконання плану роботи управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації на базі Роменської центральної міської бібліотеки ім. Б. Антоненка-Давидовича 21–22 червня відбувся обласний семінар директорів централізованих бібліотечних систем, районних бібліотек, керівників бібліотек об’єднаних територіальних громад «Стратегія розвитку та вектор успішності».
Відкриття семінару почалося з вітальних слів Роменського міського голови Салатуна С.А. та його заступника Тетірко І.В.
Заступник начальника управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Ігнатченко А.М. у своєму виступі зупинилася на пріоритетних завданнях, що стоять перед бібліотеками області у теперішній час.
Складовими успіху діяльності Роменської міської ЦБС поділилася з колегами директор Рослова Н.М. та провідні фахівці бібліотеки. На пріоритетах у комплектуванні бібліотек періодичними виданнями зупинилася заступник директора з наукової роботи КЗ СОР «Сумська ОУНБ» Дмитракова Н.В. Про переваги членства в Українській бібліотечній асоціації для професійного розвитку та обміну досвідом роботи розповіла директор обласної наукової бібліотеки Фролова Т.І.
Консультант з комунікацій офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України К.Агаджанов-Гонсалес охарактеризував процес децентралізації, намітив перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад Сумщини.
Бібліотеки області крізь призму електронного моніторингу стали предметом аналізу завідувача науково-методичного відділу обласної універсальної наукової бібліотеки Захарченко М.І.
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» завідувач відділу обробки та організації каталогів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки поділилася з учасниками семінару методикою індексування документів відповідно до Універсальної десяткової класифікації.
Ця зустріч та обмін досвідом будуть корисними у подальшій роботі публічних бібліотек



.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України