Коворкінг-центр на базі Шосткинської ЦМБ ім. Л. Толстого

У 2017 році на базі Шосткинської центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого за ініціативи міського голови Миколи Ноги відкрито коворкінг-центр. Це проект, який надає можливість талановитим молодим особистостям проявити себе в ІТ- технологіях. Керівник – Олександр Андрусенко, кандидат технічних наук, викладач  Шосткинського інституту Сумського державного університету.
Напрямки розвитку:
        Створення комфортабельного приміщення для роботи Co – Working в місті Шостка
        Залучення на існуючу технічну базу проектів та інвесторів на вигідних умовах (за підтримки міської ради)
        Співпраця з іншими IT-спільнотами для обміну досвідом та технологіями (спільна розробка та впровадження проектів)
        Комплектування приміщень Co – Working та Art – центру необхідним матеріальним, технічним та програмним забезпеченням
        Проведення спільних наукових, технічних конференцій.
У коворкінг-центрі є все необхідне для комфортної роботи: комп’ютери, Інтернет, 3Д – принтер, зручні меблі, зона для відпочинку, кава.
Загалом у центрі обладнано 11 робочих місць з комп’ютерами, хоча можна використовувати для роботи і власні технічні пристрої. Учасники коворкінг-центру мають можливість спілкуватися, знаходити нові знайомства та обмінюватися ідеями, допомагати один одному на відміну від роботи вдома. До основної групи коворкінгу входить 20 осіб. Вони будуть контролювати роботу стажерів, кількість яких може наближатися до сотні.
Міська влада оголосила конкурс серед креативної молоді – старшокласників та студентів на стажування за напрямками: IT, мистецтво, живопис, моделювання, 3D макетування, 2D графіка.
На базі центру проводяться семінари і тренінги, на яких учасники знайомляться з досвідом використання засобів нових інформаційних технологій та діляться своїм досвідом.

 Вже відбулися чотирьохденний семінар-навчання педагогів навчальних закладів міста з питань ефективного застосування та використання сучасних інформаційних технологій та англійської мови у сучасному навчальному процесі, а також тренінг для представників організацій, що працюють із внутрішньо переміщеними особами. 
Детальніше тут:




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України