Радіодиктант національної єдності-2019


Шановні колеги! Пропонуємо вам разом з читачами взяти участь у щорічній акції Українського радіо «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Диктант буде проведений 8 листопада 2019 року об 11:00.
Основною локацією, де писатимуть радіодиктант, стане Національна бібліотека України імені Володимира Вернадського.
Щороку ця подія, приурочена до Дня української писемності та мови, об’єднує тисячі українців з усього світу. Писатимуть радіодиктант уже вдев’ятнадцяте. Текст традиційно звучатиме на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, його у прямому ефірі читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.
Цього року автор внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису і вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотньою адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9.
З 12:00 до 12:15 в прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками.
Приєднуйтесь і єднайтесь!
Сітка мовлення - УР1:див.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України