Обласний онлайн-семінар «Бібліотека як складова туристичного простору»



26 травня керівники та працівники бібліотек територіальних громад області взяли участь у роботі онлайн-семінару «Бібліотека як складова туристичного простору».

Відкрила захід начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник. Вона акцентувала увагу учасників на значенні розвитку та популяризації туризму як стратегічної галузі Сумщини, зазначила, що створений відділ туризму в управлінні.

Учасників зібрання особливо вразив виступ про пізнавально-туристичний потенціал області доцента Сумського державного університету імені А. С. Макаренка, голови правління ГО «Туристичний розвиток регіонів», автора туристично-екскурсійного проєкту «В Сумах не сумують», гіда-екскурсовода Олександра Коваленка.

Досвідом з реалізації бібліотечних туристичних проєктів поділилися директор Верхньосироватської публічної бібліотеки Сумського району Юлія Єгорова та волонтер цієї бібліотеки Ірина Варламова.

Заслуговує на увагу і поширення досвід сприяння розвитку зеленого туризму і збереження культурних надбань, який представили фахівці Чернеччинської публічної бібліотеки Охтирського району та Бездрицької сільської бібліотеки Сумського району Людмила Шаргородська та Катерина Мартиненко.

Про функціонування при бібліотеках літературних музеїв Олександра Олеся та Пантелеймона Куліша розповіли Наталія Клепальська, бібліотекар з організаційно-методичної роботи Білопільської публічної бібліотеки імені Олександра Олеся та Світлана Портянко, заступник директора Шосткинської центральної міської бібліотеки.

Учасників заходу зацікавили виступи керівників бібліотечних закладів Грунської сільської територіальної громади Охтирського району Тетяни Сокол та Кролевецької міської громади Наталії Ракоїд.

Підсумки онлайн-семінару підвела директор обласної наукової бібліотеки Тетяна Фролова.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України