Бібліотеки Сумщини в рік святкування 30-річчя Незалежності України

З нагоди святкування 30-річчя Незалежності України в публічних бібліотеках територіальних громад Сумщини проведені різноманітні заходи: вуличні акції, книжкові виставки та перегляди літератури, пізнавальні інтерактивні заходи, вікторини, челенджі та флешмоби.
В обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся урочистий підсумковий захід «Незалежність мовою книги» Під час проведення бібліомарафону було створено і виставлено на сторінці у фейсбук понад 100 матеріалів – цикл відео презентацій, публікацій, листівок, які висвітлюють тривалий шлях пройдений нашою державою на основі матеріалів та фото з фондів бібліотеки.
Серпневий літературно-музичний марафон «І Слова лагідне тепло. І сонця лагідність серпнева» зібрав у обласній універсальній науковій бібліотеці членів обласної організації Національної спілки письменників України, письменників сумських літературних студій, літераторів з міст Путивль, Ромни, Лебедин, смт Липова Долина, поетів-аматорів та шанувальників поетичного слова.
У Сумській обласній бібліотеці для дітей підбито підсумки І етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання». В режимі онлайн та офлайн учасники Конкурсу, користувачі бібліотеки – учні шкіл міста, презентували членам журі буктрейлери на свої улюблені книги, візитні картки «Лідера читання» і відповідали на питання літературної вікторини. Переможцем І етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» став Даніїл В’юн, який візьме участь у ІІ етапі обласного туру Конкурсу.
Фотоконкурс «Україна Фотофест», що провела Шосткинська центральна міська бібліотека, пройшов під девізом – «Відкриваємо свою країну!». Було представлено майже 300 світлин з різних куточків України. Переможців обирали шляхом голосування на сторінці фейсбук бібліотеки, де світлини були представлені. Підведення підсумків Конкурсу стало чудовим святом. Вийшло здорово, а головне – щиро, душевно та ще й з подарунками.
https://shostkanews.city/articles/160256/shlyahom-golosuvannya-viznacheno-peremozhciv-konkursu-ukraina-fotofest?fbclid=IwAR0W82Pk952oi27N_MZvt71jL2Y4ygZOTuJ7TA-jikAmdjfEeBiijmkA0YI
Бібліотекарі м. Шостки запустили флешмоб «30 років – 30 знакових подій». Вони підготували відеопрезентацію важливих подій за часів Незалежності, які змінили м. Шостку: історичні факти, освітні процеси, мистецькі та культурні явища. Запросили мешканців громади приєднатися до флешмобу, залишати в коментарях або робити дописи на власній сторінці фейсбук / інстаграм зі світлиною знакової, на їхню думку, події.
https://www.facebook.com/cbstolstogo/posts/3016657755255698
Тростянецька дитяча бібліотека. Свято єднання.
У Сумській центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулося свято «Незалежність – це ми». Під час свята було презентовано путівник музеєм «Дзвони пам’яті», засновником якого і ідейним натхненником створення є сумчанин, громадський діяч, автор численних публікацій і книг на краєзнавчу тематику Анатолій Близнюк. Представники влади вручили Анатолію Михайловичу Почесну відзнаку «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня та побажали подальших творчих та наукових успіхів.
Для святкового дефіле учасники творчої майстерні «Крин» виготовляли воскові віночки. Майстер-клас в центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка провели члени Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Любов Ярцова та Наталія Бабенко.
Верхньосироватська публічна бібліотека. Майстер-клас.

Вуличні акції
 Охтирська публічна бібліотека.
Філія № 3 м. Суми.
Буринська публічна бібліотека.
Путивльська публічна бібліотека. Літературно-музична година «У нашім серці Україна».
Липоводолинська публічна бібліотека. Цикл відеороликів «Роки Незалежності в рядках поетів Липоводолинщини».
Бездрицька сільська бібліотека. Бібліокараван «Ти у мене єдина – моя кохана Україна!».
Семенівська сільська бібліотека-філія Липоводолинської публічної бібліотеки. Патріотичне коло «Хай в серці кожної дитини живе любов до України».







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України