Обласні наукові бібліотеки прикордоння – шлях до Перемоги



25 травня, напередодні Міжнародного дня добросусідства, за ініціативи бібліотекарів Сумщини, відбулася онлайн-зустріч з обміну досвідом бібліотечних працівників Сумської і Чернігівської областей «Обласні наукові бібліотеки прикордоння – шлях до Перемоги».

До заходу долучилися фахівці обласних бібліотек Сумщини і Чернігівщини.

Привітали учасників заступник директора з наукової роботи Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки і модераторка заходу Світлана Острога, начальник відділу культурного розвитку Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Нагорний та директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Короленка Інна Аліференко.

Про історико-літературні зв’язки північних земель Сумської області з Чернігово-Сіверщиною учасники заходу дізнались від старшого викладача Інституту післядипломної педагогічної освіти, голови ГО «Триторія» Юрія П’ятаченка.

Директорка Чернігівської ОУНБ імені В. Короленка Інна Аліференко розповіла про відновлення після руйнування приміщення своєї бібліотеки, заступниця директорки з наукової роботи Сумської ОУНБ Світлана Острога висвітлила досвід роботи бібліотеки в період війни.

Про соціокультурну роботу та обслуговування користувачів з особливими потребами розповіли головна бібліотекарка відділу документів з гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ Надія Заваліна та завідувачка відділу абонемента Чернігівської ОУНБ Ольга Соловцова.

Цікавими були виступи фахівців з питань популяризації краєзнавчої літератури: завідувачки відділу краєзнавчої літератури і бібліографії Сумської ОУНБ Тетяни Голуб «Виховання національно-патріотичної свідомості – пріоритетний напрям краєзнавчої діяльності» та завідувачки відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ Ірини Каганової «Особливості краєзнавчої роботи бібліотеки в період російсько-української війни».

Завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ Катерина Скрипка зацікавила колег досвідом поєднання рукоділля та волонтерства, виступивши з темою «Рукоділля & волонтерство: як бібліотека фетр на допомогу (на донати) перетворює».

Досвід роботи бібліотек територіальних громад сусідніх областей під час війни та науково-методичної діяльності представили завідувачка науково-методичного відділу Сумської ОУНБ Марія Захарченко та головна бібліотекарка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ Марина Латамарчук.

Головна бібліотекарка відділу формування фондів та каталогізування Чернігівської ОУНБ Світлана Шевченко ознайомила учасників заходу зі шляхами поповнення фондів бібліотеки в період війни.

Онлайн-зустріч відбулася в теплому, дружньому професійному колі однодумців. Сторони домовились про подальшу співпрацю між бібліотеками регіонів та обов’язкову зустріч після Перемоги.

 







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України