Трансформація бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад

30 жовтня ц. р. на базі публічної бібліотеки Верхньосироватської сільської ради та Залізняцької сільської бібліотеки-філії проведено заняття Школи професійної майстерності з питань бібліотечного обслуговування в умовах децентралізації «Трансформація бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад». Серед учасників – керівники та працівники бібліотек 14 об’єднаних територіальних громад.

Всіх учасників привітала директор обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Фролова, яка наголосила на завданні бібліотек стати справжніми центрами громади.

У вступному слові Ольга Мальченко, головний спеціаліст культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації, зазначила важливість трансформуватися бібліотекам в нових умовах, створити комфортні умови мешканцям для спілкування та вирішення проблем громад, впровадження креативних форм і методів, проєктної діяльності.

Майже 30 учасників Школи професійної майстерності відвідали Верхньосироватську публічну бібліотеку та Залізняцьку сільську бібліотеку-філію. Про культурний простір ОТГ, участь і перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України-2019» розповіла Ірина Варламова, методист відділу освіти, культури, молоді і спорту Верхньосироватської сільської ради.

У своєму виступі директор публічної бібліотеки Юлія Єгорова «Бібліотеки Верхньосироватської ОТГ в сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні практики» поділилась досвідом роботи бібліотек громади з реалізації проєктної діяльності, активізації громади, діяльності по створенню позитивного іміджу закладів.

З презентацією «Сільська бібліотека і місцева громада: простір успіху, взаємодія і партнерство» виступила Марія Захарченко, завідувачка науково-методичного відділу обласної універсальної наукової бібліотеки. На облік, вилучення та збереження бібліотечних фондів наголосила у своїй консультації Ольга Юзефович, бібліотекар І категорії відділу формування фондів обласної універсальної наукової бібліотеки.

Учасникам Школи професійної майстерності запам’яталися зустрічі з креативними, талановитими бібліотечними працівниками Верхньосироватської громади, екскурсія визначними місцями села Залізняк.

Підвела підсумки заняття Школи професійної майстерності Наталія Дмитракова, заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України