Онлайн-школа професійної майстерності з питань бібліотечного обслуговування в умовах децентралізації «Трансформація бібліотек в умовах територіальних громад»



21 жовтня онлайн-захід на платформі ZOOM зібрав у професійне коло 47 керівників та працівників бібліотек територіальних громад області. Цього року заняття онлайн-школи присвячене темі формування та організації роботи з фондом в умовах децентралізації.

Модератором заходу виступила Сумська обласна універсальна наукова бібліотека.

Відкрила заняття онлайн-школи головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації 

Ольга Мальченко. 

Вона привітала учасників школи та акцентувала їх увагу на можливості ознайомитися з досвідом роботи бібліотек області та отримати консультації фахівців обласної універсальної наукової бібліотеки.

У виступах працівників обласної універсальної наукової бібліотеки Наталії Дмитракової, Марії Захарченко, Ольги Юзефович, Ірини Варламової та Олени Сердюк прозвучали рекомендації на допомогу організації роботи з фондом в умовах децентралізації, перспективи їх оновлення, використання проєктної діяльності у поповненні бібліотек сучасною літературою, зміни та доповнення у впровадженні Універсальної десяткової класифікації.

 


Досвідом співпраці з авторами, видавництвами, благодійними фондами, волонтерами, участі в акціях, конкурсах поділилися Тамара Привалова, директор Глухівської публічної бібліотеки, Людмила Шаргородська, директор Чернеччинської публічної бібліотеки, Юлія Єгорова, директор Верхньосироватської публічної бібліотеки.

Підсумки онлайн-школи підвели директор та заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Фролова та Наталія Дмитракова, які побажали активно використовувати всі можливості задля оновлення фондів та закликали всіх працівників бібліотечних закладів області зробити вакцинацію проти коронавірусу.

 













 

 

 








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України