Бібліотеки Сумщини – учасники проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер»


Сумська обласна універсальна наукова бібліотека та Сумська публічна бібліотека стали учасниками проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер».

Новий проєкт, який є логічним продовженням раніше реалізованих БФ «Бібліотечна країна» ініціатив та проєктів, таких як «Lib: продовження», «AlterFundLib», «Бібліотеки – бійці інформаційного фронту».

Мета проєкту полягає в підтримці та розвитку бібліотечної спільноти в умовах внутрішнього переміщення населення та повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Бібліотеки-учасниці отримають пакети книг на теми розбудови та відновлення, розвитку та командотворення. Також учасники відвідають наживо спільну нетворкінгову подію (поїздка в межах України).

Відбудуться неформальні навчальні заходи, включаючи заняття із розвитку додаткових навичок (Soft-skills), планується активно розширювати учасницьку мережу та розробляти нові проєкти на підтримку бібліотекарів-переселенців.

Сподіваємося, цей проєкт посилить внутрішню співпрацю між бібліотеками України, враховуючи виклики війни, та забезпечить можливість обміну знаннями та ресурсами.

#Мережевий_бібліотечний_шелтер

#Бібліотечна_країна

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України