ОГОЛОШЕНО НОВИЙ КОНКУРС ЗАЯВОК ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ


Шановні колеги!

Фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) оголошує про запуск нової грантової програми «єМістечко – простір для кожного». Ця програма спрямована на підтримку музеїв, бібліотек, театрів, архівів та інших закладів культури та їх партнерів у створенні «Третіх місць» – просторів для зустрічей та спілкування.

Треті місця як місця, які є найбільш важливими для людей після домашнього середовища (перше місце) та робочого місця (друге місце). Іншими словами, Треті місця – це місця для соціальних зустрічей, де люди збираються разом, щоб обмінюватися ідеями, працювати, вчитися, спільно розробляти та впроваджувати нові ідеї або просто проводити час разом.

У рамках програми підтримки «єМістечко» будуть надані ґранти культурним інституціям, які бачать себе місцями, що творять ідентичність, та хочуть формувати життя у своїх громадах та залучати людей.

У музеях, бібліотеках та культурних центрах створюватимуться жваві місця для зустрічей – спільно з місцевою громадою, адміністрацією та організаціями громадянського суспільства. Особливо вітаються проєкти, які представляють інтереси людей, які пережили нацистські переслідування, охоплюють меншини, а також враховують потреби біженців, що повернулися, і внутрішньо переміщених осіб.

Фінансування проєктів триватиме від 18 до 24 місяців з бюджетом від 30 000 до 80 000 євро.

Термін подання заявок – 17 березня 2024 року.

Зацікавила можливість? Долучаємось!

Більше інформації про програму та формуляри для подачі заявки доступні на сайті

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України