ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ІІІ ТУРУ ПРОЄКТУ «КНИЖКОВІ ГРАНТИ ДЛЯ БІБЛІОТЕК УКРАЇНИ»!

За результатами Всеукраїнського конкурсу «Книжкові гранти для бібліотек України» Глухівська, Конотопська та Кролевецька публічні бібліотеки стали переможцями проєкту.

38 публічних бібліотек України були відібрані з 975 поданих заяв, які отримали книжки українських видавців 2021–2023 років видання.

Організатор проєкту «Книжкові гранти» – Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів у партнерстві з Благодійним фондом «Бібліотечна Країна» та Благодійним фондом громади Харкова «Толока» за фінансової підтримки письменників і книготорговців Helping Ukrainian Books and Booksellers (Каролін Форче, Мітчелл Каплан, Крістофер Меррілл, Аскольд Мельничук і Джейн Анру) та Біржової спілки німецьких видавців (Börsenverein des Deutschen Buchhandels).
  • Глухівська публічна бібліотека отримала 108 примірниками цікавих книг для дітей та дорослих на суму 30 тис. грн.
  • Конотопська публічна бібліотека отримала 120 найсучасніших книжок українських і зарубіжних авторів, різноманітної тематики і жанрів на суму 30 тис. грн.
  • Кролевецька публічна бібліотека отримала 113 сучасних книг українських та зарубіжних авторів на суму 30 тис. грн.
Кожна книжка має позначку «Книжковий грант за підтримки американських та німецьких благодійників», що буде виділяти її серед інших друкованих видань і приверне увагу поціновувачів сучасної якісної літератури.

Безмежно дякуємо організаторам проєкту за таку потрібну ініціативу та вагому підтримку бібліотек України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України