Роль і місце бібліотек регіону в об’єднаних територіальних громадах та у формуванні обізнаних і активних спільнот

25 квітня ц. р. в обласній науковій бібліотеці відбувся вебінар «Роль і місце бібліотек регіону в об’єднаних територіальних громадах та у формуванні обізнаних і активних спільнот». До заходу приєдналися бібліотечні працівники районних бібліотек та об’єднаних територіальних громад області. Сумський район є лідером децентралізаційних процесів, тому бібліотекарі ОТГ цього району завітали до обласної бібліотеки.

У вебінарі взяли участь начальник відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Юрій Гладенко та консультант Офісу реформ з місцевого економічного розвитку Дмитро Лукін.

Про ресурси і послуги публічної бібліотеки у відповідності до потреб об’єднаної територіальної громади, участь у проектній діяльності бібліотек ОТГ, методику впровадження універсальної десяткової класифікації ознайомили учасників онлайн-спілкування фахівці обласної наукової бібліотеки. Цікавою була презентація завідувачки науково-методичного відділу Полтавської обласної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського Любов Чорноволенко «Діяльність бібліотек Полтавщини в умовах ОТГ».

З досвідом трансформації в публічній бібліотеці з погляду нових реалій сучасності ознайомила директор Тростянецької публічної бібліотеки Людмила Єфремова.

Про те, як сучасні публічні бібліотеки позиціонують себе активними членами громад, надають свої послуги відповідно до потреб мешканців ОТГ, впроваджують інновації, долають виклики розповіли в. о. директора КЗ «Березівська територіальна публічна бібліотека» Глухівського району Тетяна Орловська, провідний бібліотекар Сонячненської сільської бібліотеки Чернеччинської ОТГ Охтирського району Олена Микитенко, завідувачка Токарівської сільської бібліотеки Бездрицької ОТГ Сумського району Світлана Криловецька.

Ця зустріч та обмін досвідом будуть корисними у подальшій роботі працівників районних та об’єднаних територіальних громад бібліотек.

Запис вебінару див. https://youtu.be/GTlxlhEX2Q4





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України