Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики

23 квітня 2019 року на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки у межах проекту ПУЛЬС відбувся практикум «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Сумській області», що реалізовується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX в Україні за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Спеціалісти структурних підрозділів з питань культури та працівники бібліотек з 12-ти ОТГ навчалися ефективно взаємодіяти із засобами масової інформації, залучати нову аудиторію, інформувати про процес децентралізації та напрацювали механізми ефективної комунікації представників громад та ЗМІ. Експертами виступили представники чотирьох типів ЗМІ: друкованого видання, телебачення, радіо та онлайн-видання.

В роботі тренінгу взяли участь менторка, тренерка проекту Олена Костриця, консультант з комунікацій офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес, власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» у Сумській області, редактор газети «Громада плюс» Чупахівської ОТГ Олександр Вертіль.

Учасники практикуму працювали у групах з досвідченими журналістами: вчилися складали прес-релізи, короткі й розширені повідомлення, формувати інформаційну стратегію громад. Експертами ЗМІ виступили Олександр Такул, керівник філії «Сумська регіональна дирекція» ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»; Олександра Корецька, журналіст радіо UA: Суми; Анна Валевська, керівник медіа-проекту СпецКор; Наталія Калініченко, голова ГО «Асоціація регіональних засобів масової інформації Сумщини».











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Зміни у нових формах звітності