Онлайн-семінар «Бібліотека як складова соціально-культурного середовища територіальних громад»

25 травня на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся онлайн-семінар «Бібліотека як складова соціально-культурного середовища територіальних громад». До професійного спілкування на платформі Zoom долучилися керівники відділів культури, бібліотек та працівники бібліотек територіальних громад області (61 приєднання).

Захід відкрила Олена Мельник, начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації, яка зазначила, що бібліотеки області працюють в нелегких умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та є важливими інформаційними центрами, осередками формування національної свідомості громадян. Очільниця висловила шану працівникам бібліотек, що виконують наразі функції гуманітарних штабів та продовжують надавати бібліотечні послуги в умовах військової агресії.

Валентина Кальченко, в.о. директора Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, виступила модератором зустрічі. Вона розповіла про роботу колективу бібліотеки в умовах воєнного часу, про проєкти, що надають освітні, інформаційні послуги і є платформою для спілкування, психологічного та ментального відновлення громади.

З консультацією «Врегулювання правових відносин в трудовому колективі під час воєнного стану» виступила Ірина Варламова, провідний юрисконсульт Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Світлана Острога, заступник директора Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, надала рекомендації з вилучення пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів.

Роботу публічних бібліотек Сумщини в умовах війни представила Марія Захарченко, завідувач науково-методичного відділу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

В ході онлайн-семінару відбулася змістовна розмова колег: бібліотекарі ділилися практиками та досвідом, обговорювали виклики, з якими зіткнулися.

Про вклад бібліотечних працівників територіальних громад області у нашу перемогу розповіли: Людмила Єфремова, директорка Тростянецької публічної бібліотеки; Тамара Привалова, директорка Глухівської публічної бібліотеки; Наталія Ковтун, заступник директора Конотопської міської ЦБС; Наталія Журавель, директорка Охтирської публічної бібліотеки; Ніна Рослова, директорка Роменської міської ЦБС, та Тетяна Сокол, директорка Грунської публічної бібліотеки.

Під час онлайн-зустрічі учасники обговорили ситуацію з організації роботи бібліотек в умовах військового стану, особливо в регіонах, які зазнали найбільшої агресії з боку рф, розглянули питання актуалізації бібліотечних фондів та можливості поповнення фондів публічних бібліотек в сьогоднішніх умовах.









 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Зміни у нових формах звітності