Публікації

Показано дописи з жовтень, 2024

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

Зображення
Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначається День ментального здоров’я. Свято покликане привернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини, обізнаністю про профілактику психічних розладів та способи турботи про ментальне здоров’я. Для кожного українця сьогодні ментальне здоров’я є викликом. Питання «Ти як?» і чесна відповідь на нього – рух до того, що є базовою цінністю ментального здоров’я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою. Платформа «Ти як?» пропонує рекомендації від фахівців, гарячі лінії і сервіси для підтримки онлайн та офлайн. У вільному доступі (з можливістю завантаження або перегляду в режимі онлайн) є ціла низка корисних посібників і довідників. Наприклад, «Аптечка психологічної самодопомоги» з вправами, які мають доказову ефективність, зручні для виконання будь-де і будь-коли та займають зовсім мало часу. Потурбуйся про своє ментальне здоров’я! Пропонуємо добірку корисних ресурсів платформи «Ти як?».

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ 2024

Зображення
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності 2024 відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня, – до Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня. Команда Українського Радіо започаткувала Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світові. Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі – стане відомо згодом. Традиційно щороку радіодиктант пишуть бібліотечні працівники та користувачі. Запрошуємо доєднатися до написання Радіодиктанту національної єдності 2024!

ДОЛУЧАЙТЕСЯ ДО ПІДПИСАННЯ ЗАЯВИ!

Зображення
  ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підписали Заяву «Бачення майбутнього українських бібліотек для післявоєнного відновлення, розвитку людського капіталу та економічно сильної і демократичної України». Підписанти Заяви звертаються до всіх, хто прагне, щоб українські бібліотеки були сучасними й реалізували свій потенціал для подолання викликів та розвитку українського суспільства, долучитися до підписання цієї заяви: бібліотекарів, представників органів центральної влади, органів місцевого самоврядування, керівників установ, у структурі яких є бібліотеки (університети, школи, науково-дослідні інститути тощо), громадських активістів та інтелектуалів. Офіційний текст Заяви: https://ula.org.ua/images/documents/5263/ULA%20Statement%2030%2009%202024.pdf Підписати Заяву: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5FH1gYSbxbkTKfh5yCiDthH9L_KMQ1idbUUTkDZYo99D8Mg/viewform Перелік тих, хто підписав Заяву: https://docs.google.com/spre