Як створити громадський простір: покрокова інструкція

Це онлайн-посібник, мета якого – структурувати процес розробки громадського простору, зібрати всесторонні рекомендації щодо планування громадських просторів за світовими стандартами якості, узагальнити досвід Програми USAID DOBRE з консультування в межах місцевого економічного розвитку в єдиний каталог архітектурних проєктів серед громад-партнерів програми, а також переосмислити створення громадських просторів в умовах війни.

Автори посібника вважають, що «громадський простір міста – це комунікативний простір, де кожен громадянин може реалізувати своє право на участь не тільки в соціальному, але й культурному та релігійному житті великої та малої соціальної групи та суспільства загалом. Громадські простори – це каталізатори культури. Саме тут формуються спільноти, проводяться ярмарки, фестивалі, концерти та інші різноманітні заходи».

Окремо представлено розділ «Інклюзивність».

Посібник варто рекомендувати представникам місцевої влади, громадських організацій, архітекторам, активним жителям територіальних громад і підприємцям, які зацікавлені в активації міського середовища, розробці й успішному втіленні проєктів зі створення, реконструкції та благоустрою громадських просторів.

Із посібником детально можна ознайомитися на сайті «Децентралізація»: https://decentralization.ua/uploads/library/file/891/USAID_DOBRE_Landscape_Design_Manual_2023__web_144_ppi_.pdf

https://oth.nlu.org.ua/?p=8430


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України