Нетворкінгова зустріч «Мережевий бібліотечний шелтер»

 
20-22 грудня 2023 року команда бібліотечних працівників області у складі: головного методиста Сумської ОУНБ Дарії Лук’яніхіної, заступника директора Сумської публічної бібліотеки Олени Безверхої, директора Тростянецької публічної бібліотеки Людмили Єфремової та директора Верхньосироватської публічної бібліотеки Юлії Єгорової відвідали нетворкінгову зустріч «Мережевий бібліотечний шелтер», який є логічним продовженням раніше реалізованих БФ «Бібліотечна країна» ініціатив та проєктів, таких як «Lib: продовження», «AlterFundLib», «Бібліотеки – бійці інформаційного фронту». Мета проєкту полягає в підтримці та розвитку бібліотечної спільноти в умовах внутрішнього переміщення населення та повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Три дні зустрічі були надзвичайно насичені подіями та заходами:

· Лекція-навчання «Людські потреби як фокус уваги в сучасній бібліотеці» від кандидата філософських наук, автора і розробника гуманітарних технологій в області комунікації та соціальної інтеграції, ефективного навчання і формування стійких навичок Анни Валенси. Групові заняття з психологом і психотерапевтом Юрієм Великдусом.

· Онлайн-лекція «Побудова соціального капіталу бібліотеки та спільноти навколо бібліотеки через спільну діяльність» від фахівця з подієвого маркетингу Наталії Склярської.

· Лекція «Дизайн просторів бібліотек. Спільні простори з іншими організаціями» від архітектора та дизайнера інтер’єрів Єлизавети Фещенко.

· «Бібліотека відновлення» – презентація та обговорення від Люсьєни Шум, виконавчого директора БФ «Бібліотечна країна».

· Спілкування з Даркою Озерною, автором книг про здоров’я, популяризатором науки «Як вбудувати піклування про здоров’я в буденність».

З вітальним словом завітав Ігор Степурін – голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна»; видавець, засновник і директор проєктів. На зв’язку був юрист та правозахисник Роман Лихачев.

Відбулося плідне спілкування наживо з представниками з 28 обласних, публічних, галузевих бібліотек майже з усієї України, серед них Луганська мандрівна бібліотека та бібліотека незламного українського Херсона.

Незважаючи на таку кількість спікерів, встигли все: відвідати майстер-клас з виготовлення свічок та оберегів, екскурсію неймовірним Етнографічним комплексом «Українське село». І, звісно, спілкувались, обмінювались досвідом, обговорювали болючі питання звітності, фінансування, списання фондів, статистичних показників та багато інших питань.

Дякуємо організаторам Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна, Люсьєні Шум, Ірині Варламовій, Катерині Алексєєнко, спікерам і колежанкам за незабутні передріздвяні дні.

#Мережевий_бібліотечний_шелтер



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України