Концепція розвитку цифрових компетентностей схвалена


 Концепція розвитку цифрових компетентностей і план заходів щодо її реалізації https://cutt.ly/7zkZ9x3 схвалені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 року.
Концепція окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.
Детальніше https://cutt.ly/pzkZV4x
Бібліотеки є ключовими інституціями в реалізації Концепції. Адже саме в бібліотеках кожен може навчатися впродовж всього життя, у тому числі цифровій грамотності.
Українська бібліотечна асоціація з січня 2020 року в межах проєкту «Дія. Цифрова освіта» співпрацює з Міністерством цифрової трансформації https://osvita.diia.gov.ua/.
Близько 2000 бібліотек стали Хабами цифрової освіти https://osvita.diia.gov.ua/hubs, де кожен, кому це необхідно, може пройти навчання та отримати консультації, щоб отримати або удосконалити власні цифрові навички.
Серед бібліотек Сумщини 40 закладів зареєструвалися Хабами цифрової освіти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України