Акція для бібліотек і книги в подарунок

Два професійних свята в Україні дали можливість бібліотекам Сумщини взяти участь у цікавій акції. 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек, 8 жовтня – День юриста, і ці два дні стали приводом для юридичних консультацій в рамках активностей #Law_Lib.
Протягом часових рамок акції бібліотекарі мали зареєструватися за спеціальним посиланням, або ж безпосередньо звернутися за консультацією до провідного юрисконсульта Сумської ОУНБ Ірини Варламової, щоб не лише отримати роз’яснення, а і випробувати прихильність Фортуни для поповнення своїх фондів.
Учасниками акції #Law_Lib стали 6 бібліотек області. Фахівці та керівники консультувалися з питань модернізації відділів, колективних угод, збереження бібліотечних закладів, комплектування, оплати праці, оздоровлення, платних послуг, можливостей спільнокошту, перетворення у публічну бібліотеку. Найближчим часом всі вони отримають обґрунтовані відповіді, роз’яснення та рекомендації у відповідності до чинного законодавства.
Книжками акцію підтримали два видавництва, зокрема, за підсумками акції бібліотеки отримали такі книги:


1) «Країна жіночого роду», укладач Вахтанг Кіпіані, видавництво «Vivat» (книжка буде у фонді центральної міської бібліотеки імені Бориса Антоненка-Давидовича Роменської міської ради);
2) «Сповідь книгаря», Шон Бойзел, видавництво «Наш формат» (книгу отримає Верхосульська сільська бібліотека-філія Миколаївської селищної публічної бібліотеки).
Один із відділів Сумської ОУНБ також взяв участь в акції та отримав у подарунок книжку «Східно-західна вулиця. Поверенння до Львова» Філіпа Сендса особисто від провідного юрисконсульта.
Вітаємо переможців!
Акція проводилася вперше. Метою було закріплення консультативних відносин бібліотек територіальних громад Сумщини з нашим закладом, а також поповнення фондів бібліотек новими книгами. Цього разу це були: книжка про міжнародне право, історична книга та гумористичний примірник про роботу в книгарні.
Дякуємо видавництвам «Наш Формат» та «Vivat» за підтримку!
Акцію #Law_Lib планується проводити декілька разів на рік, отож, слідкуйте за хештегом та інформацією на сторінках бібліотеки.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України