Навчання методистів обласної універсальної наукової бібліотеки

Працівники науково-методичного відділу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки на платформі ZOOM взяли участь у роботі VIII Всеукраїнської школи методиста, яка проходила 25–29 жовтня.

Учасники школи ділилися особливостями побудови мережі публічних бібліотек кожного з регіонів, проблематикою та її вирішенням, говорили про функціонування в цих умовах методичних служб, участь бібліотек в інфраструктурних проєктах громад, налагодження комунікацій з місцевою владою. 

Серед окреслених проблем діяльності бібліотек у територіальних громадах: забезпечення збереження бібліотечної мережі; оновлення бібліотечних фондів, відсутність повноцінної передплати на періодичні видання; кадрові питання та забезпечення підвищення кваліфікації фахівців; відсутність гідного технічного оснащення та інтернет покриття; питання соціального захисту працівників; здійснення звітності бібліотек тощо.


 

З презентацією «Зміни у методичній роботі 2020–2021: регіональний аспект» виступила Марія Захарченко, завідувачка науково-методичного відділу обласної універсальної наукової бібліотеки.   




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України