Національний тиждень читання в бібліотеках Сумщини


Добігає кінця перший Національний тиждень читання. Бібліотеки області активно включилися в цей Всеукраїнський марафон і підготували активності на різні вікові та читацькі уподобання, а також цікавості для тих, хто поки ще не є читачем, але прагне почати активно читати.

Літературний ранок у бібліотеці провели наживо на своїй сторінці у Facebook працівники абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки. Запрошена гостя – Дар’я Майборода, талановита сумська поетеса, лауреатка багатьох поетичних конкурсів, лауреат стипендії Президента України для молодих письменників, наукова співробітниця Сумського меморіального будинку-музею Антона Чехова, презентувала нову поетичну книгу «Між віри та зневіри».

Для шанувальників рідного краю у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнуто відкритий перегляд літератури «Сумщина книжкова: надходження за 2021 рік», що знайомить поціновувачів друкованого слова з різноплановими виданнями, які бібліотека отримала в поточному році.

«Бібліотека українського воїна» – акцію дарування книг військовослужбовцям військової частини 3051 Національної гвардії України провели в обласній універсальній науковій бібліотеці. 35 нових книг сучасної української художньої літератури, історичної та краєзнавчої, зібраних небайдужими читачами, поповнять бібліотечний фонд військової частини.

Для дітей дошкільного та шкільного віку створено та поширено на каналі YouTube читання вголос «Живе зима в блакитній книжці» (обласна бібліотека для дітей), проведена бібліоакція до Дня Святого Миколая «Гостинці в торбинці, та не грайликам, а читайликам» (філія № 8 Сумської міської централізованої бібліотечної системи).

«Підвішена книга» − акція, в якій кожен попередній читач «підвішує» книгу, яку він радить прочитати наступному читачу. Таким чином збільшується залученість та зацікавлення відвідувачів бібліотек (філія № 17 Сумської міської централізованої бібліотечної системи).

«Кольорові читання» на кожен день тижня запропонували своїм читачам Глухівська публічна бібліотека, філія № 2, № 3 Охтирської публічної бібліотеки, Роменська центральна міська бібліотека імені Бориса Антоненка-Давидовича. Кожна бібліотека обрала для себе кольори, відповідно до кольорів обкладинок книг, за якими проводила активності.

Молодим читачам прийшовся до смаку буктрейлер серії книг «Відьмак» Анджея Сапковського, відеоролик «Книжкова пропозиція до зимового читання», флешмоб «Прочитав цікаву книгу – порекомендуй її іншому читачу!» (Роменська центральна міська бібліотека імені Бориса Антоненка-Давидовича), відео-вернісаж книжок-ювілярів 2021 (Роменська бібліотека імені Йосипа Дудки).

Активізувала роботу з батьками-нечитачами Слоутська сільська філія Березівської територіальної громади, запропонувавши їм книжкову виставку «Мені 30-ть (40, 50, 60 …) і я не знаю, з чого почати» з обговоренням, наскільки важливий приклад батьків, якщо вони хочуть бачити своїх дітей в майбутньому успішними людьми.

Шанувальникам детективного жанру запропонували розплутати клубок інтриг бібліотекарі філії № 2 Сумської міської централізованої бібліотечної системи, скориставшись виставкою-інсталяцією «Одного разу стався злочин...»

Як бачимо, заходи різнопланові і цікаві для читачів різного віку та читацьких уподобань.

Національний тиждень читання завершився, але активності для читачів продовжуються…
Обласна наукова бібліотека
Обласна наукова бібліотека. Акція «Бібліотека українського воїна»
 Бібліотеки Чернеччинської ТГ
Філія № 2 Охтирської публічної бібліотеки
 Бездрицька сільська бібліотека
 ФІлія № 2 Охтирської публічної бібліотеки
Роменська міська бібліотека імені Бориса Антоненка Давидовича
 Філія № 3 Сумської міської ЦБС


Коментарі

  1. Хтось тут шукає позику? Пан Педро та його компанія, що займається кредитуванням, позичають мені позику в розмірі 400 000 євро після того, як я пережив певну фінансову ситуацію в моєму житті, пан Педро працює з авторитетною позичковою компанією, яка надає позики за дуже низькою ставкою 2% будь-який вид позики, на який ви бажаєте подати заявку, за умови, що ви маєте чесність і довіру щодо повернення. Кожен, хто шукає позику, може зв’язатися з паном Педро за електронною адресою: pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Зміни у нових формах звітності