ЗАНЯТТЯ ОБЛАСНОЇ ОНЛАЙН-ШКОЛИ КЕРІВНИКА «РОЗВИТОК ХАБІВ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ В БІБЛІОТЕКАХ ОБЛАСТІ»

 


19 червня 2024 року на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося заняття обласної онлайн-школи керівника «Розвиток Хабів цифрової освіти в бібліотеках області», до участі у якому долучилися фахівці майже 50 бібліотечних закладів області.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Раїса Грицаєнко, заступник начальника управління – начальник відділу культурно-мистецької діяльності та мистецької освіти управління культури Департаменту культури, туризму та релігій Сумської обласної державної адміністрації, та Валентина Кальченко, в. о. директора Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, які наголосили на важливості бібліотек як Хабів цифрової освіти для здобуття цифрових навичок жителями громад.

З презентацією «Хаби цифрової освіти: організація роботи з урахуванням потреб користувачів. Участь у проєкті «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти» учасників школи ознайомила Людмила Понкратова, завідувач відділу інформаційних комунікацій і баз даних обласної універсальної наукової бібліотеки. Вона висвітлила досвід  Сумської ОУНБ як Хабу цифрової освіти. Також наголосила на важливості участі фахівців бібліотечних закладів області у проєкті «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти», оскільки це навчання для координаторів цифрових Хабів, що організовані у бібліотеках, і втілюється за ініціативи ВГО «Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України.

Під час професійного спілкування було висвітлено досвід роботи по наданню послуг, організації сервісу Хабів цифрової освіти у бібліотечних закладах Сумської, Тростянецької, Кролевецької, Конотопської, Роменської, Шосткинської та Бездрицької територіальних громад. 

Здобуті знання працівники бібліотек області використають у практичній роботі.

Презентацію «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти» можна переглянути на блозі для бібліотекарів «Практична методичка»

 http://pr-metod.blogspot.com/2024/06/blog-post_19.html



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України