ОНЛАЙН-ТРЕНІНГИ ДЛЯ КООРДИНАТОРІВ ХАБІВ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ СУМЩИНИ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «ЗДОБУТТЯ ЦИФРОВИХ НАВИЧОК У БІБЛІОТЕКАХ-ХАБАХ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ»

З 15 по 19 липня в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти» в тренінговому центрі ОУНБ відбулися онлайн-навчання для координаторів Хабів цифрової освіти Сумської області.

Проєкт реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України, Сумським регіональним тренінговим центром.

Тренери Сумського регіонального тренінгового центру Сумської ОУНБ Людмила Понкратова, Тетяна Грищенко, Світлана Отенко і Юлія Калашник ознайомили бібліотечну спільноту Сумщини з практичним посібником «Бібліотеки – Хаби цифрової освіти», нормативними документами, методикою вивчення потреб мешканців громад у цифровій грамотності. Також йшла мова про навчальні, інформаційно-консультативні, довідкові послуги та послуги створення цифрового контенту. Вивчалася комунікаційна стратегія бібліотеки, рамка цифрових компетентностей, цифрограм та інші тести для аналізу вмінь і навичок бібліотечних фахівців.

Цінними і цікавими були виступи тренерів Олега Стечкевича, доцента кафедри педагогіки та інноваційної освіти НУ «Львівська політехніка», кандидата педагогічних наук, Google for Education Certified Trainer про створення відео контенту, Олександра Бугаєнка, співробітника Охтирського Молодіжного Центру, медіадрайвера про кібербезпеку, та провідного юрисконсульта Сумської ОУНБ, проєктної менеджерки Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна Ірини Варламової щодо проєкту рамки цифрових компетентностей бібліотечного працівника.

Особлива подяка консультантці, завідувачці регіонально-тренінгового центру Запорізької ОУНБ Ганні Мацієвській за опіку та супровід навчання.

Приємно, що учасники онлайн-тренінгу, працівники бібліотек Сумщини, були активними, ділилися своїм досвідом. Як результат, 29 учасників заходу з 19 територіальних громад області та обласних бібліотек отримали сертифікати. ВІТАЄМО!

Обізнані координатори Хабів цифрової освіти області тепер проведуть заняття із цифрової грамотності та нададуть консультації для мешканців громад, відвідувачів бібліотек.

Приєднуйтесь до нас і продовжуйте свій шлях у світ цифрових технологій!#cyfra_library #хабицифровоїосвіти #СумськаОУНБ_Хаб_цифровоїосвіти
#цифроваосвіта #ulaorgua
#UNDPinUKRAIN #ПРООНвУкраїні
#SwedeninUA

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України