Впровадження та застосування інформаційних систем у бібліотеках: Заява ВГО Українська бібліотечна асоціація


Сьогодні ІТ застосовуються у кожному з напрямів роботи бібліотеки: і для організації бібліотечних процесів, і для надання послуг, і для налагодження ефективної комунікації з користувачами. Особливої актуальності це набуває в умовах пандемії.

Українська бібліотечна асоціація констатує факт, що з комп’ютеризацію та інтернетизацією бібліотек в Україні великі проблеми. У впровадженні інформаційних систем ми відстаємо від зарубіжних бібліотек на 20 років. Більшість українських бібліотек або не автоматизували свої процеси, або використовують застарілі версії бібліотечних систем російського виробництва, або працюють з українськими розробками програмного забезпечення, які не підтримують сучасних міжнародних стандартів.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, Всеукраїнська громадська організація, маючи великий експертний досвід у застосуванні інформаційних технологій у бібліотеках, робить наступну заяву.

Щоб надавати якісні послуги користувачам, кожна бібліотека повинна мати комп’ютерну техніку, доступ до швидкісного інтернету, кваліфікованих фахівців та використовувати спеціальні інформаційні системи (програмне забезпечення), які підтримують сучасні міжнародні стандарти.   Детальніше

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України