Подарунки мешканцям області від Українського ПЕН

 Сумщина, а саме чотири її знакові міста: Суми, Тростянець, Охтирка та Глухів нещодавно радо вітали учасників літературно-волонтерського візиту Українського ПЕН на деокуповані території України. Серед гостей були Марина Гримич, Володимир Єрмоленко, Тетяна Огаркова, Тетяна Терен, а також журналістки видань Локальна історія та Читомо.

Під час творчої зустрічі з широкою читацькою аудиторією представники PEN Ukraine розповіли свої історії, зокрема, як Український PEN і окремо подружжя Єрмоленко-Огаркова тримають літературний і журналістський фронт. Марина Гримич розповіла про те, як дружини (подружжя) послів України в різних країнах взяли на себе відповідальність вести волонтерську роботу на місцях і тримати разом зі своїми чоловіками дипломатичний фронт. Спілкувалися з присутніми про привезені PEN-ом книги, знайомилися з місцевими письменниками та літераторами, фотографувалися.


Гості передали в дар Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці майже 150 примірників, Охтирській публічній бібліотеці – майже 100 примірників, Тростянецькій та Глухівський – понад 50 примірників сучасних українських книг кожній. Це прозові та поетичні твори українських авторів, переклади зарубіжної художньої літератури, нон-фікшн, новинки галузевої літератури.


Учасники подорожі вдячні волонтерці та завідувачці відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяні Голуб, яка, зі слів Марини Гримич, «повезла їх в правильні місця, тобто ті, які стали ключовими в сумському наративі війни і познайомила із правильними (ключовими) персонажами», а користувачі та фахівці бібліотек щиро дякують за подарунки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Сучасна публічна бібліотека від А до Я» – знайомтесь, опрацьовуйте, використовуйте!

Готуємося до звітності про роботу бібліотек за 2023 рік

Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України